Wat kunnen we zelf doen?

november 23, 2018 0 Door Planetfirst

In mijn ogen zie ik een levend platform voor mij. Maar mensen schrikken van de spelregel: je mag een First/concept niet afkraken en alleen aanvullen of sterker maken. Ja, maar wat dan met realisme? Gaan we ons kop in het zand steken? Iemand moet de advocaat van de duivel spelen. Iemand moet op een concept schieten want anders haal je er geen fouten uit. Ik heb ze allemaal gehoord. Ik begrijp deze reactie. Toch ben ik er nog steeds van overtuigt dat de spelregel gaat zorgen voor een andere manier van omgaan met plannen en concepten.

Op dit moment zijn we in een fase dat veel mensen ontevreden zijn. Als we het al over de inhoud hebben van dingen, dan gaat het voornamelijk over wat niet zal werken. We krijgen ruzie en vergeten het echte probleem en het zoeken naar een oplossing, we willen alleen dat het plan van de ander niet uitgevoerd zal worden. Het beste middel om een slecht plan te bestrijden is echter zelf met een beter plan komen. Op het Planet First platform wil ik mensen dus uitdagen met oplossingen te komen om dingen anders te doen of te verbeteren. Een concept is soms niet helemaal werkbaar vandaar de mogelijkheid om aan te vullen. Echter, zie je zoveel niet werkbare dingen in een First, dan is het veel leuker en constructiever om zelf met een betere oplossing te komen. Omdat anderen je First kunnen belonen met Planets, is goed zichtbaar welke Firsten er draagkracht hebben.

Ook twitter was in het begin iets geks. Wat kun je er eigenlijk mee? Wat een raar iets dat je maar zoveel tekens mag gebruiken in een tweet. Raar woord: een tweet. Toch begon het concept te landen bij mensen en kwam er een creativiteit los waarvan de makers van twitter alleen maar heel blij mee konden zijn. Ik geloof heilig in dat Planet First dit ook veel kan betekenen.

Los van politiek, los van commerciële invloeden, een platform waar we onze plannen en concepten kunnen delen. Wat voor een impact zou dat kunnen hebben? Als we niet naar onze politieke leiders gaan met een petitie over iets waar we tegen zijn. Maar komen met uitgewerkte plannen over hoe iets anders kan. Want een goed uitgewerkt plan heeft veel meer kans dan dat je alleen maar aangeeft dat iets anders moet. Zonder hoe dat dan moet.

Panet First is niet alleen bedoeld voor groene concepten, maar kan voor alles ingezet worden. Of je nu een plan hebt hoe iets kan veranderen in de supermarkt, in de zorg, op je werkplek, op school of noem maar op, alles kan op PlanetFirst.

Please follow and like us: