Durf jij? Met een oplossing komen.

december 5, 2018 0 Door Planetfirst

De ontevredenheid in Nederland blijft groeien. Mensen zijn ontevreden over de zorg, over belastingen, over migratie en over het klimaatbeleid. Maar we zien ook steeds meer ontevredenheid ontstaan over de ander en hoe die zijn ontevredenheid uit. Dat laatste maakt dat we niet langer met zijn allen naar de problemen kijken en hoe we die kunnen oplossen, maar dat we alle problemen linken aan: extreemlinks of extreemrechts. Wat tegenwoordig gelijk staat aan: wij erkennen het probleem niet want het wordt misbruikt door die groep. Niemand lijkt meer te willen kijken naar wat de ander bedoelt. Wij vullen dat gewoon in voor de ander met wat wij denken te weten over de ander.

Om mij heen hoor ik dat iedereen moe wordt van het geruzie en het framen. Mensen verzuchten, ik kan niets meer zeggen, of ik word uitgemaakt voor linksgekkie of voor extreem recht of erger. Sommige mensen worden soms voor allebei uitgemaakt. Want als je eenmaal in een bepaalde hoek bent gezet, mag je blijkbaar geen andere mening meer over iets hebben.

Op Planet First wil ik hier verandering in brengen. In plaats dat mensen klagen over alles dat mis gaat, roepen wij mensen op om met oplossingen te komen. Interessant zou zijn om van zowel links en rechts eens hun voorstel te horen hoe zij iets gaan aanpakken. Want die vraag wordt nooit gesteld. Ook in het bedrijfsleven moet je een toekomstplan maken. Van te voren nadenken over alle scenario’s die kunnen plaatsvinden. Daar rekening mee houden en alvast bedenken hoe je die dingen eventueel kan voorkomen of nadien wil oplossen.

Op Planet First mag men elkaars concept aanvullen en versterken. Maar vind je een concept zo slecht dat je niets kan aanvullen, dan kom je maar met je eigen concept. Laten we eens kijken welke plannen sterk worden en wat mensen daar van vinden. Met de beloning van Planets kunnen we zien hoeveel draagkracht een concept heeft. Misschien komen we wel voor verassingen te staan. Misschien blijkt dat we veel meer gemeen hebben dan we denken.

Op dit moment is Planet First bezig met organisaties te praten om dit Platform te bouwen. Maar voor diegene die durft en zit te trappelen om als eerste met een FIRST te komen, stuur deze naar mij op en ik plaats deze op de site. Dan kunnen we alvast een voorproefje krijgen van wat PlanetFirst voor ons kan betekenen.

Please follow and like us: