Een manifest voor Planet First

Een manifest voor Planet First

december 6, 2018 0 Door Planetfirst

Lieve mensen,

Soms lig je uren te woelen in je bed. Er is een idee in je opgekomen en het voelt alsof dat nog het enige belangrijke is dat er bestaat. Dat idee. Koortsachtig gaan je gedachten van de hak op de tak. Er zitten nog veel haken en ogen aan. Maar die zijn op te lossen. Je hart maakt sprongetjes en je voelt de vlinders in je buik fladderen. Herkenbaar?

De volgende ochtend bij het ontwaken voel je nog iets van die vage blijdschap die echter snel verdwijnt. Donkere wolken verschijnen. Wie ben jij nou eigenlijk, niemand zal naar je luisteren. Misschien doe je een poging het idee naar een aantal mensen op te sturen, je hebt geluk als er iemand terug schrijft dat het idee leuk is, maar men te druk is, niet echt de middelen heeft om jou te helpen en men wenst je veel succes. Vrienden en bekenden vinden het wel een goed idee en moedigen je aan om door te zetten. Je plaatst het een paar keer op Facebook, krijgt een paar likes en dan begint men het zat te worden. Je stopt er maar mee, want in plaats van blij te worden voel je je gefrustreerd. Tot je een jaar later jouw idee ziet uitgewerkt door een ander en iedereen het helemaal top vindt.

Ik lig al jaren te woelen. Ik heb vele afwijzende mails ontvangen, maar ben echter ook een aantal keren uitgenodigd omdat men mijn idee leuk en goed vond. Sommige waren grote organisaties en het zag er zelf een keer naar uit dat we samen tot exploitatie over zouden gaan. Helaas om bepaalde redenen is het nog niet zover gekomen. Maar blijf ik geloven dat het er een keer van gaat komen.

Ik zou jullie graag mee nemen in de wereld van Planet First. Het platform zoals ik het in mijn hoofd al helemaal in werking voor mij zie, is veel meer voor iedereen dan de naam doet vermoeden. Het is niet alleen bedoeld voor mensen die al elke dag bezig zijn met de wereld te verbeteren. Het is voor iedereen bedoelt die een ingeving heeft en meent dat die ingeving echt iets zou kunnen betekenen. Je kan het zo gek niet bedenken of mensen hebben ergens in de wereld wel een oplossing die echt voor verandering zou kunnen zorgen. Of het nou over grote onderwerpen gaat als klimaatbeleid of kleine aanpassingen voor in huis.

Ook mensen die iets willen opstarten omdat ze iets willen veranderen op school, op werk of in de straat. Het wordt een marktplaats waar je met zoektermen snel Firsten kan vinden die jouw hart bereiken. Men kan snel participanten vinden en zelfstandig of met een groep iets opstarten.

Maar ook grote oplossingen kunnen geplaatst worden. Vaak roept men vooral nee tegen plannen van anderen. Maar zelf komen met een concept hoe jij denkt grote problemen aan te pakken is constructiever. Daarnaast komen we ook dichter bij elkaar als we kunnen reageren op wat een ander wil. Met een concept hoe je iets aan zou gaan pakken, komen ook de eventuele problemen die kunnen ontstaan naar de oppervlakte. Door de spelregel dat men constructief reageert, kun je samen deze problemen oplossen.

Wilt U dat dit Platform binnenkort van start gaat, dat iedereen een account kan aanmaken en we onze concepten kunnen gaan delen, dat we na een woelige nacht een plek hebben om onze ideeën aan anderen voor te leggen, deel dit bericht dan met zoveel mogelijk mensen en help sponsors te vinden die willen participeren met mij om dit Platform op te zetten.

 

Daphne

Please follow and like us: