Love Letters

LOCATIE
Online

CATEGORIE
Nieuwe Feestdag

Profiel foto

Daphne Noordervliet

Love Letters. Een klein gebaar van vriendelijkheid naar anderen.

We demonstreren, we laten weten dat we het niet eens zijn met elkaar. Overal laten we ons ongenoegen luid en duidelijk weten en we schromen er niet voor elkaar de schuld te geven, te schelden en met onze vingers naar elkaar te wijzen. We hopen dat er wat zal veranderen. Ik wil niet oordelen over de manieren waarop we proberen dingen te veranderen.  Misschien is het soms nodig eerst de boel op te schudden om daarna verandering te realiseren.

Maar ik wil naast alles wat er speelt ook iets voorstellen. Iets wat naast al het andere kan. Een project dat Love Letters heet.

Om te zorgen dat we ook de mooie dingen benoemen en energie geven aan wat wel goed gaat en werkt. Wat energie krijgt dat groeit. Door even onze aandacht te geven aan mooie en fijne dingen komt er ook weer ruimte om te genieten. Verandering begint bij ons zelf. Een extra aardig gebaar naar anderen kan een wereld van verschil betekenen. Een beker koffie aanbieden aan zomaar iemand. Tijdschriften die je normaal bij het oud papier legt afgeven in het verzorginstehuis. Jongeren die nagels gaan lakken van mensen in de buurt die dat niet meer kunnen. Soep brengen naar buren. Er zijn zoveel kleine dingen die je uit liefde voor het leven kan bedenken om jouw dag en die van een ander ietsje mooier te maken. Het werkt aanstekelijk. Je doet iets aardigs voor een ander en die ander voelt zich beter en doet weer iets aardigs voor een ander. Spread the love, een leuk initiatief uit Amerika. Dit kan allemaal naast demonstreren, kritiek hebben op beleid, dingen die niet goed gaan aankaarten en je vaak terecht kwaad maken.

Schrijf hier op Planet First jouw Love Letter voor Nederland. Het kan een ode zijn aan de natuur, het kan lof zijn voor iemand die je in het zonnetje wil zetten, het kan een oproep zijn om mee te doen aan een leuke actie om zomaar iets voor anderen te doen.  Het kan ook een mooie brief zijn aan Iedereen.

Maak een gratis account aan op Planet First en maak een 1st. Plaats je 1st in de categorie: Love Letters. Deel daarna je 1st op zoveel mogelijk plekken.

 

Liefs

Reacties

Floris van Bodegom
05 juni 2020

Ik wil een hoop doen. Altijd al gedaan. Soms wordt het gezien en gewaardeerd, soms ook niet. Uiteindelijk draait het ook om onze eigen voldoening. Dat we (mogen) meedraaien in een maatschappij die vooruitgang boekt en dat iedereen daar een klein beetje beter van wordt.

Daphne Noordervliet
05 juni 2020

Herkenbaar. Ik heb wel ervaren dat je bijvoorbeeld anderen kan inspireren. Bijvoorbeeld het voorleggen aan je kinderen, leerlingen. Vragen of ze met elkaar iets kunnen bedenken. Door het te doen ervaar je vaak pas dat het ook jouzelf als persoon voldoening geeft. Zulke dingen af en toe oppakken in je gezin of in de klas geeft veel inspiratie en positiviteit.