Heel Nederland Bloeit

DATUM
04 april 2020

LOCATIE
Heel Nederland

CATEGORIE
Heel Nederland Bloeit

Profiel foto

Daphne Noordervliet

Laten we met elkaar de straten, dorpen en steden voorzetten met bloemen en groen
Heel Nederland Bloeit
 
 
Onze oproep is: Doe actief mee om heel Nederland in bloei te zetten.
Genieten jullie ook altijd zo van de bouchanvilla in Italië als je op vakantie bent?
Dit jaar kunnen we misschien niet makkelijk reizen, maar we kunnen wel Nederland in Bloei zetten.
Kleine plantsoentjes in de buurt, wat stoeptegels eruit en tegen de gevel een paar mooie klaprozen.
Een paar zaden bij de parkeerplaats bij albertheijn zaaien als je boodschappen hebt gedaan. Een verassing voor mensen, bijen en vlinders. Daarnaast is het ook goed om wat minder stoeptegels in Nederland te hebben. Groen zorgt voor minder hitte in onze steden en een betere afvoer van het regenwater.
Hoe gaan we dat organiseren?
-Maak een gratis account aan op Planetfirst.nl
-Plaats een 1st op de site.
In de categorie ; Heel Nederland Bloeit 
-geef bij locatie je woonplaats op
-Maak de titel aan als volgt:
Heel Nederland Bloeit #stad of dorp #straatnaam 
Deel dan je 1st met iedereen in je straat en vraag of zij in de reacties onder jouw 1st laten weten wat ze gaan doen. Je kan daar met elkaar afspraken maken. De schrijver van de 1st kan in een notitie naast de 1st laten weten wie wat gaat doen.
Kijk maar eens in de categorie Heel Nederland Bloeit en zoek op je Stad of dorp. Dan zie je welke straat er al mee doet. 
Roep je gemeente op om ook een account aan te maken. laat hen ook onder de titel Heel Nederland Bloeit #stad of dorp #gemeente een 1st schrijven met welke middelen zij kunnen helpen. Gratis zaadjes misschien? Toestemming stoeptegels weg te halen. 
Natuurlijk mag je ook als bedrijf of organisatie een account aanmaken en meedoen of helpen. Daag je collega,s uit en je bedrif om ook voor de deur van jullie bedrif een groene oase te maken. Voor je winkel, terassen en parkeerplaatsen
 
Waarschijnlijk zijn er nog veel meer creatieve ideeën. Plaats ze hier. Deel ze met anderen die jou kunnen helpen om je 1st uit te voeren en te realiseren. Laten we veel foto’s en filmpjes delen de komende maanden hoe heel Nederland in bloei komt.
https://planetfirst.nl/firsts/13/bloem-zaadbommen-werpen-22-april-2020
Wij zijn enthousiast en verheugen ons op jullie ideeën.
Team Planet First
 
 

Foto gallerij

Reacties

Rachida Drabe
02 april 2020

Mooi! https://planetfirst.nl/firsts/23/heel-driebergen-bloeit

Evelien Roos
09 april 2020

Leuk ik doe mee in Driebergen, ik ontdekte net een "mooi" kaal stuk bij mij op de hoek. Dat vraagt om bloeiende bijenplanten!

Daphne Noordervliet
10 april 2020

Leuk Evelien. Ik hoop dat we van de zomer allemaal foto's kunnen plaatsen van alle bloeiende hoeken. Ik heb net een wandeling met de hond gemaakt en zaadjes meegenomen. Ik heb er wat achter gelaten bij het stukje berm bij apotheek de bosrand en de bushaltes daar. Vanmiddag eens kijken of ik ook wat grond kan ontdekken op de parkeerplaats bij Albertheijn.

Thomas Hop
10 april 2020

Leuk ik doe ook mee!

Peter van Drongelen
12 april 2020

Meedoen doe ik indirect. Maar vind zeker een goed idee. Niet dat ik alles groen en terug naar anno 10.000 jaar geleden wil. Maar dat we zorg moeten dragen dat zaken in balans blijven zie ik als opdracht aan de mensheid.