Laat goede voorstellen niet sneuvelen

DATUM
03 april 2020

LOCATIE
Heel Nederland

CATEGORIE
Maatschappij

Profiel foto

Daphne Noordervliet

Samen zorgen voor de verandering

Overal ontstaan mooie ideeën en maatschappelijke voorstellen. Op verschillende plekken op facebook, blogs en kranten.

Vaak laten we dat even bezinken en later denk je er weer aan en wil je erop reageren. Maar je kan het artikel niet meer terug vinden.

Daarom: Planet First.

Allereest maak je een gratis account aan op planet First.

Je schrijft jouw idee, voorstel of initiatief in een 1st op Planet First. Een filmpje met jouw oproep of voorstel mag natuurlijk ook.

Dan deel je de link van jouw 1st met zoveel mogelijk mensen die geïnteresseerd kunnen zijn in jouw 1st. Je hebt kans dat deze mensen jouw 1st ook weer delen met andere mensen die jouw 1st willen steunen of zelfs kunnen helpen het idee te gaan uitvoeren.

Als je een 1st hebt geplaatst, kunnen andere gebruikers op Planet First:

  • De 1st volgen
  • De 1st steunen door een planet te geven, je plan voorzien van draagvlak
  • Op de button drukken, ik doe mee, dus aangeven actief mee te willen werken
  • Onder de 1st opbouwende reacties geven
  • De 1st met anderen delen door de link op sociaal media te delen.

 

Als jij een update hebt of ander nieuws over je 1st, kun je een notitie maken en die plaatsen onder je 1st. Alle mensen die jouw 1st volgen krijgen dan een mail dat er een update is. Zo hoeft niemand meer te zoeken waar dat ene goede idee ook al weer geplaatst was. Zo blijft je 1st actief en levend en krijgt het kans om gerealiseerd te worden. Je kan de link ook sturen naar mensen die beleid maken, organisaties die kunnen helpen met jouw plan. Zeker als er al veel reacties zijn en het plan steeds beter en uitvoerbaar wordt, veel planets heeft. Dan heeft het zin de link nogmaals onder de aandacht te brengen van beleidmakers.

Je kan met je 1st alle ruimte nemen op Planet First om mensen en steun te verzamelen en het idee onder jouw 1st uit te bouwen tot een project.

De planets kunnen bij grote plannen zelfs helpen om beleidmakers of organisaties te overtuigen dat een idee heel veel draagvlak heeft.

Als Planet First steeds meer gebruikers krijgt, hebben we een mooie databank vol met goede ideeën. Je kan op onderwerp, locatie, buurt of school zoeken of er al goede voorstellen zijn waarin je geïnteresseerd bent.

 

Planet First is een initiatief die aan het groeien is. Op dit moment worden er nog nieuwe functies gebouwd en komen er nieuwe updates om de site nog beter te laten lopen.

 
Planet First is een initiatief van Daphne Noordervliet en ontvangt geen subsidies of fondsen. Planet First wil graag groeien en vraagt de gebruikers om tips en hints voor de site op te sturen.
There is a First for everything
 

Reacties