Zero Waste supermarkten

DATUM
06 april 2020

LOCATIE
Heel Nederland

CATEGORIE
Natuur en Milieu

Profiel foto

Amber Noordervliet

Tap je boodschappen in je eigen bakjes om minder plastic en papier te verbruiken.

"Zero waste" supermarkten zijn er al in het buitenland. Ik zou dit concept ook graag naar Nederland brengen. Niet alleen voor nieuwe kleine supermarkten maar ook toegepast in de grote ketens.

Mijn idee zijn "dispenser supermarkten". In de winkel staan dispensers voor cruesli, pasta, sappen, melk e.t.c. Mensen nemen hun eigen bakjes mee en flessen mee en kunnen vervolgens hun boodschappen tappen. Het zou een beetje op een markt lijken. Vis, diepvriesgroente en zelfs snoep zouden mensen zelf kunnen scheppen. Op deze manier makelijk een hoeveelheid meenemen die voor hen werkt. 

Het grootste voordeel hiervan is natuurlijk dat er veel minder plastic en papier verspild zou worden aan verpakkingen. Zo kunnen wij wat terug doen voor de planeet.

 

 

Reacties

Daphne Noordervliet
06 april 2020

Heel goed idee.. benieuwd wat Albertheijn en andere supermarkten ervan vinden..

Danny Gooyer
01 juni 2020

Yes!! Heel graag! Bulkvoorraad is wellicht lastiger qua houdbaarheid. Maar zou toch te realiseren moeten kunnen zijn! Met zogenaamd bronwater bijvoorbeeld heb je ook van die transparante jerrycans op zo'n zuil waar je water kunt tappen. Dat scheelt toch al heel wat petflesjes. Gelukkig zie ik ook steeds meer openbare watertappunten. Verpakkingsvrij moet toch ook kunnen maar we zijn zo geconditioneerd dat alles maar ingepakt moet worden. Wel heeft dat denk ik ook te maken met de hoeveelheid mensen die er nu op onze planeet leven. Al dat voedsel komt ergens vandaan en moet ergens heen.