Heel Nederland Bloeit #Kruiden

DATUM
08 april 2020

LOCATIE
Heel Nederland

CATEGORIE
Heel Nederland Bloeit

Profiel foto

Isabelle Beloit

Wat kan je allemaal doen met die kruidenplanten in je tuin?
Ontzetend leuk om alle initiatieven over heel Nederland bloeit te lezen
Ik word er heel blij van en ik hoop dat deze campagne opgepakt wordt door iedereen en mensen hier op de website nog meer 1sten gaan plaatsen.
Naast bloemen is het ook leuk om in je voortuin of tegen je gevel aan, kruidenplanten te plaatsen. Deze zijn vaak erg sterk en geven een heerlijke geur af. Salie, rozemarijn, oregano, munt, eucalyptus allemaal fijne planten die er ook nog mooi uitzien.
Naast dat je de kruiden vers kan gebruiken in je eten, kan je er ook thee van maken. Ook kun je de kruiden zelf drogen zodat je ook in de winter nog plezier van je kruiden hebt. Of je kan er een kruidenmengsel van maken om biologisch spinnen te verjagen.
 
Neem een paar takjes pepermunt, rozemarijn en eventueel eucalyptus en doe deze in een glaze fles met water, voeg er een paar druppels olijf olie aan toe en laat een week intrekken. Daarna kun dit water gebruiken om in hoeken te spuiten waar vaak spinnen zitten. Ze zullen een ander plekje zoeken.
Hoe droog je kruiden?
Hier een leuk filmpje.
Wie zet er ook kruiden in de voortuin en stiekem op plekjes in de stad?

Reacties

Daphne Noordervliet
08 april 2020

Hi Isabelle, Dat filmpje over het drogen van kruiden is erg leuk. Lijkt me inderdaad ook leuk om eens aan de voorkant van het huis kruiden te planten. Inderdaad sterke en geurende planten. Zou ook wel super zjn als je kruiden uit het plantsoen kan knippen. Fruitbomen op schoolpleinen, Gratis fruit op school. ik ga er ook een paar aan de voorkant plaatsen,