zorghelden #Warm eten voor zorgpersoneel

DATUM
09 april 2020

LOCATIE
Leiden

CATEGORIE
Gezondheid

Profiel foto

Mariska Van maarle

Te moe om te koken na een dag werken in het ziekenhuis.
Het is druk op mijn werk in het ziekenhuis. Ik doe het graag. Wat we nu met elkaar doormaken is iets wat we nog nooit eerder hebben meegemaakt.
Na een dag werken ben ik zo moe en onder de indruk, dat ik geen energie over heb nog iets te doen in huis.. Laat staan koken. Als alleen staande heb ik helaas geen partner die dat voor mij doet. Veel van mijn collega's ervaren hetzelfde. Het wordt een snelle boterham en vlug je bed in. Je kan natuurlijk eten bestellen maar na een tijdje raakt het budget toch echt op.
Misschien zijn er restaurants, thuiskoks en andere mensen die het leuk vinden af en toe wat maaltijden te bereiden en deze aan te bieden aan zorgmedewerkers.
Nog mooier zou het zijn als de overheid daar een bedrag voor wil vrij maken. Het is een steuntje in de rug aan zorgpersoneel, die op dit moment veel meer uren maken zonder extra vergoeding en als de overheid zou helpen met een vergoeding is het ook een steuntje in de rug voor ondernemers in de food branche.
laat in de reactes weten als je hiermee aan de slag wil.
Schrijf eventueel een nieuwe 1st als je als bedijf of persoon iets te bieden heb op dit gebied en gebruik in de titel:
Zorghelden #Warme maaltijdem voor zorgpersoneel na een dag werken #{jouw dienst}

 

 

Reacties

Daphne Noordervliet
09 april 2020

Alereerst, dank voor je goede werk en van al je collega's. Ik hoop dat er veel koks, restaurants en hobby koks zich melden, die samen met elkaar een plan willen opzetten. Als je veel planets krijgt hoop ik dat de overheid meekijkt en een bedrag wil vij maken om dit super idee en hoognodig project wil opzetten.

Omar Jacobij
10 april 2020

Beste Mariska, onwijs leuk dat je hiermee bezig bent. Wij (Club Atelier) zijn zelf met waste aan het koken geslagen met een aantal chefs in Amsterdam. Wij leveren dit aan o.a. het Leger des Heils, maar hebben ook zeker nog wat maaltijden over voor jullie helden in de zorg! Deze kan je wat ons betreft verdelen aan iedereen die dit nodig heeft. Mvg, Names Club Atelier Omar Jacobij

Daphne Noordervliet
10 april 2020

Beste Omar, wat ontzettend leuk dat jullie dit willen doen. Jullie zijn ook helden. Morgen zullen we foto"s posten en erover posten hier op Planet First.