HELP SAVED SOUP - maaltijden van overschotten

DATUM
11 april 2020

LOCATIE
Amsterdam

CATEGORIE
Maatschappij

Profiel foto

SAVED SOUP Verbeek

HELP - SAVED SOUP maaltijden gemaakt van overschotten....voor iedereen

B E R I C H T

Help!!

We hebben 1000kg oesterzwammen!!!

Deze partij is opgekocht door de gemeente Amsterdam, om een boer te redden van de ondergang, en aangeboden aan het Leger des Heils

Het Leger Des Heils heeft ons toen benaderd en vroeg ons wat we er mee konden doen. Omdat wij al veel waste uitzetten bij andere partijen, die het verwerken tot maaltijden en of voedsel pakketten, wilde we dit eigenijk uitbreiden.

Daarom doen wij deze oproep aan al onze collega’s uit de horeca!! We hebben het allemaal super zwaar, niemand van ons weet waar deze crisis ons naartoe zal leiden. Maar het is tijd om gezamenlijk  iets van ons te laten horen! Even de aandacht op onze sector vestigen. Doormiddel van verbroedering en het oplossen van een probleem dat is ontstaan doordat onze sector vrijwel stil is komen te liggen. Wij hebben een oplossing waar we gezamenlijk als gemeenschap ook wat aan hebben!

Wij vragen daarom iedereen die de mogelijkheden heeft, ons te helpen met het verwerken van de 1000kg oesterzwammen!

Dit doormiddel van het koken van een gratis maaltijd. Deze dan weg te geven aan inwoners van de stad!! Rijk arm, zwart wit, jong oud, het maakt niet uit, het is voor iedereen!

Wij laten ons van onze goeie kant zien!! Zullen we de wereld laten zien hoe je gezamenlijk een probleem kan oplossen als je de handen ineen slaat!!? En nee, het zal niet ons financieel probleem oplossen, maar wel een gigantische waste tegengaan!

Laten we iedereen even wakker schudden, en laten zien hoe belangrijk de horeca voor een stad is!  Niet alleen als vermaak en vrije-tijds besteding, maar ook als een oplossing voor een probleem die er is ontstaan. Misschien dat het dan een wisselwerking heeft en dat de inwoners van de stad wat vaker take away, of thuisbezorgd gaat bestellen om ons dan weer te steunen!

Wij hebben inmiddels genoeg donateurs van “De Kweker” tot aan ‘Campina’ en Boeren/ telers die hun overschot aan aardappelen aanbieden  om te zorgen dat we een compleet gratis maaltijd kunnen koken.. dus het kost ons qua ingrediënten niets, het kost alleen inzet, creativiteit en daadkracht!!

Vanuit SAVED SOUP zorgen wij dat iedereen genoeg gratis ingrediënten, en disposables  krijgt om hiermee de maaltijd te kunnen koken, en te verpakken. (zie de spelregels) Green Fresh Food zorgt voor de distributie van de ingrediënten!

En laten “WIJ” deze actie samen tot een succes brengen! En zoveel mogelijk mensen laten genieten van een gratis maaltijd, van voedsel wat anders in de kliko was beland! Omdat wij ons werk niet meer kunnen doen…

ONE FOR ALL & ALL FOR ONE

Laat dit een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld!!

Please help us!!

Contact:

René       06-523011084

Caroline  06-24751363

 

Reacties

Rachida Drabe
11 april 2020

Wat een mooi initiatief! Ik hoop van harte dat deze uitdaging gaan lukken maar ook dat andere horecaondernemers uit heel Nederland dit geweldige initiatief waar jullie al een paar weken mee bezig zijn ook gaan uitvoeren. Er is genoeg voedsel over! #No Time For Waste

Daphne Noordervliet
12 april 2020

Super . Als jullie paprika,'s over hebben dan wil ik graag paprikasoep maken en kijken of er in onze gemeente uitgedeeld kan worden.. je hebt mijn nummer