Warme maaltijden voor zorgpersoneel #zorghelden

DATUM
11 april 2020

LOCATIE
Leiden

CATEGORIE
Gezondheid

Profiel foto

Team Planet First Planet First

Fantastische actie #Trots!#Zorghelden#Kookhelden
Drie dagen geleden werd er door Mariska van Maarle hier op de website een mooie 1st geplaatst. Zij gaf aan dat zij als zorgmedewerker in deze drukke dagen vaak geen energie meer heeft om na haar werk te koken.
N.a.v. deze 1st reageerde Saved Soup  door Rene Piqué en Caroline Verbeek dat zij contact hadden gelegd met Omar Jacobij van Club Atelier. Omar kon 100 bekers soep brengen naar Leiden voor de  fantastische zorghelden in het LUMC. Ook werd er op het laatste moment nog door Hannekes Boot aangeboden om 100 warme pasta maaltijden te brengen naar Het LUMC. Wat super om dit nog in een paar uur te regelen. Ook een pluim voor de kookhelden die dit allemaal op vrijwillige basis doen.
Het werd een fantastische onderneming. Het was allemaal kort dag en een aantal dingen moesten nog op het laatste moment geregeld worden. De soep werd aangeleverd in grote bakken. Mariska van Maarle heeft samen met haar dochters Nina en Eva en schoonzoon Maarten die kok is snel gehandeld en gezorgd dat de soep in meeneembakjes geschept werden, zodat de zorgmedewerkers de soep mee naar huis konden nemen. Het hele huis geurde naar de zalige soep. Daarna hebben zij het naar het ziekenhuis gereden. Waar ook een medewerker van Hannekes Boot de pasta-maaltijden bracht. Die al in handige verpakte bakjes zat.
Hierna werd het eten en de soep naar de verschillende afdelingen gebracht. De IC medewerkers, de radiologie en ook de beveiliging heeft genoten van de maaltijden. Het is fantastisch dat er even voor hun werd gezorgd. Iedereen vond het super leuk en willen wij graag alle mensen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt.  Voor het regelen, saved soup, voor het brengen en koken, Hannekes Boot en Club Atelier, voor het coördineren, Nina van Maarle, het verpakken van de 100 bekers soep, Mariska, Nina, Eva en Maarten Massaar, de distributie in het ziekenhuis Chantal en Mariska.
Mooi om te zien wat eruit een oproep kan ontstaan en hoe iedereen zich graag voor anderen wil inzetten.

 

 

Reacties

Josje Smits
11 april 2020

Toppers, wat een succes.

Daphne Noordervliet
11 april 2020

Was super.

Mariska Van maarle
12 april 2020

Niet verwacht wel gehoopt dat er zo snel reactie zou komen . Ik wil iedereen bedanken voor hun inzet. De maaltijden en soep kwamen precies op het goede moment en is met veel enthousiasme ontvangen!