Winkelen met online afspraken

DATUM
25 april 2020

LOCATIE
Heel Nederland

CATEGORIE
Economie en bedrijven

Profiel foto

Daphne Noordervliet

Winkelen, online afspreken om 1 1/2 meter te waarborgen. Ikea

Het is fijn dat er iets meer bewegingsvrijheid komt.

Helaas zien we dat sommige mensen zelf weinig verantwoordelijkheid nemen en de eerste dag dat de Ikea haar deuren weer open heeft, als een kudde in de rij gaat staan om te winkelen.

Hoe jammer dit ook is, je kunt ook omkeren en een Billie kast bestellen, deze toestanden kunnen ervoor zorgen dat men besluit om toch weer alle winkels te sluiten. Om zoiets te voorkomen stel ik voor dat grote ketens een online afspraken register maken.

Mensen kunnen dan online een tijdstip en datum kiezen wanneer zij de winkel willen bezoeken. Zo kunnen de ketens erop toezien dat er genoeg ruimte is voor iedereen om 1 1/2 meter afstand te bewaren.

Het kan in iedere geval helpen dat ook andere gelegenheden open kunnen blijven.

Reacties

Josje Smits
28 april 2020

Lijkt mij een uitstekend plan. Dit zou je ook kunnen doen voor bouwmarkten en tuincentra. Een online agenda met een mogelijkheid te kunnen zien wanneer het te druk is, of wanneer er juist weinig mensen winkelen.

Daphne Noordervliet
28 april 2020

Ja, ook voor bouwmarkten en tuincentra. Nu gaat de ene helft winkelen alsof er niets is en de andere helft blijft veilig thuis. Terwijl we best afspraken kunnen maken zodat iedereen veilig kan winkelen.