Roken spekt staatskas

LOCATIE
Landelijk

CATEGORIE
Gezondheid

Profiel foto

Floris van Bodegom

De roker houdt zichzelf vaak voor de gek. En de overheid helpt maar al te graag een handje mee.

Ik heb bijna 28 jaar gerookt.... gemiddeld een pakje per dag. Ik wilde al heel lang stoppen, maar het was te lastig. Nu net een maand gestopt en ik voel me uitstekend. Hoe dat komt? Allen Carr. Heel simpel. Je wordt in een positieve manier met de neus op de feiten gedrukt en aangemoedigd dat jij ook kan stoppen. 
waarom wordt dit (boek om mee te beginnen, maar ze hebben ook clinics) niet vanuit de overheid gezien als een legitiem middel om de volksgezondheid te verbeteren? Antwoord: staatskas. De roker vult de staatskas. 
Rokers moeten vakkundig worden geholpen door de staat en niet middels slap gedoe met pleisters, kauwgom of andere belachelijke midden die voor slechts 10% van de mensen die willen stoppen werkt. 
Rokers moet je in mijn optiek enthousiasmeren ipv het moeilijk maken met idiote prijsstijgingen. 

Reacties

Myra de Moor
24 mei 2020

Precies, en hoe minder rokers des te duurder het wordt. Door de prijsverhogingen worden de minima allen maar verder in de problemen gebracht, terwijl de geboden oplossingen niet afdoende werken. Overigens zijn ook de stop-methodes weer veel te commercieel.

Josje Smits
25 mei 2020

Al twee keer gestopt met roken. Een keer 2 jaar en één keer een half jaar. Zonder hulp, gewoon een knop omgezet. Weer begonnen in een zwak moment. Ik miste iemand die mij positief stimuleerde om niet die eerste sigaret weer te pakken. Het is dan ook niet het stoppen, maar het niet opnieuw beginnen wat zo lastig is. Ik zou behoefte hebben aan een soort "praatgroep" App met mensen die ook gestopt zijn. Om soms te klagen maar vooral om elkaar door moeilijke momenten te helpen. En een diëtiste die kan helpen voorkomen dat ik weer 20 kilo aankom. Daar is de gezondheidszorg en ik zelf ook niet bij geholpen. En dat is voor mij ook een grote reden om het niet opnieuw te durven proberen. Een soort pakket met "hulp" zodat je ook een andere levensstijl kunt oppakken. Tijdens mijn eerste poging van twee jaar was dat gelukt........had ik toen iemand gehad die zei dat ook dat ene gezellige sigaretje NIET kon, was ik nog steeds een niet roker, fit en vrolijk.