Hoe een goed idee kan sneuvelen

november 26, 2018 2 Door Planetfirst

Gisteren kreeg ik een goed idee voor een First van iemand toegestuurd op PlanetFirst op twitter.

Zij stelde voor om een First te maken over ontmoetings plekken in buurten. Met het wegvallen van de kerk als instituut waar mensen elkaar kunnen vinden en dat mensen in publieke ruimtes vaak afgeleid zijn door oortjes en mobile devices is het lastiger om contact te maken. Zeker als je net ergens nieuw in een buurt bent, niet lid van een sportclub bent en geen jonge kinderen hebt, is het lastig om een netwerk op te bouwen. Soms is het makkelijker om als buren elkaar even te steunen als er tijdelijk een moeilijke periode is, dan op familie en vrienden die verder weg wonen.

Er kwamen direct reacties op. Iemand stelde voor dat bibliotheken daar tegenwoordig de plek voor zijn. Waarop een ander weer reageerde of we alstublieft stil willen zijn in een bibliotheek omdat men daar komt om te lezen. Vervolgens kwam er iemand met de opmerking dat daar al buurthuizen voor zijn. Waarom het wiel weer opnieuw uitvinden? Een ander reageerde dat het helemaal niet moeilijk is om een praatje te maken en waar ging dit allemaal over? Er waren ook mensen die de behoefte wel herkenden. Maar bovenal gaf het aan dat we al snel een goed idee of behoefte af willen kraken als we er onszelf niet in herkennen.

Op het Platform PlanetFirst gaat het om die behoefte en plannen verder uit te werken. Het geeft mensen de mogelijkheid om anderen te vinden die die behoefte ook hebben en elkaar te vinden. Om dan de krachten te bundelen en plannen te gaan realiseren. In het geval van de opmerking over buurthuizen, dat zou een aanvullende comment kunnen zijn op een First. Er zijn lang niet overal buurthuizen. En er kwamen nog meer goede ideeën die de First sterker zouden kunnen maken.

De mensen die wel makkelijk contact maken en geen behoefte hebben aan een plek waar je even koffie kan drinken, die mensen kunnen deze First gewoon over slaan, dan behoor je niet tot de doelgroep van deze First. Er komen vast Firsten die wel iets prikkelen bij jou. PlanetFirst is niet bedoeld dat ieder concept bij iedereen zal aanslaan. Iedereen mag het gebruiken om hun eigen concepten te delen en mensen te zoeken die daar in mee willen gaan. Om Firsten te versterken en aan te vullen. Opdat goede initiatieven niet sneuvelen en we veel mooie dingen kunnen gaan realiseren

 

Please follow and like us: