achtergrond

Hoe werkt Planet First

Planet First daagt je uit om een zogeheten 1ST te schrijven. Denk hierbij aan ideeën, initiatieven en maatschappelijke voorstellen die jij graag het levenslicht wil laten zien. Nu wordt er dagelijks via de verschillende social media kanalen van alles gedeeld. Planet First zorgt ervoor dat alles samenkomt op één platform. Hierdoor wordt het voor iedereen overzichtelijk om per categorie, onderwerp, provincie, of zelfs op plaats- of straatniveau te kunnen zoekennaar mooie initiatieven, of deze zelf te delen.

Op Planet First werken we met een gratis virtuele munteenheid die we PLANETS noemen. Bezoekers van Planet First kunnen de verschillende 1ST-en beoordelen en steunen middels het toekennen van PLANETS. Het is ook mogelijk om opmerkingen te plaatsen bij een 1ST, hier zijn wel regels aan verbonden. Zo moeten de opmerkingen constructief van aard zijn, opbouwend mag. Het uitgangspunt is namelijk dat we samen kijken naar wat WEL werkt en daar geven we dan positieve energie aan.

Ben je het absoluut niet eens met een bepaalde 1ST en je hebt daar een ander idee over? Schrijf dan gelijk je eigen 1ST. Het is mogelijk dat er over een onderwerp meerdere 1ST-en worden geschreven. Bezoekers bepalen door het toekennen van PLANETS welke 1ST het meeste draagvlak heeft.

Wat Planet First uniek maakt is dat we aan écht iedereen de mogelijkheid bieden: particulieren, bedrijven, gemeenten en organisaties kunnen 1ST-en schrijven. Wij maken geen onderscheid: Iedereen mag met goede ideeën en initiatieven komen. Op deze manier wordt het heel eenvoudig om elkaar te vinden.

There is a First for everything

HOE WERKT PLANET FIRST?

01
SCHRIJF EEN 1ST

Maak een gratis account aan en plaats jouw idee als een 1st op Planet First. Plaats er foto's of een filmpje bij en laat weten wat jouw idee of voorstel is.

02
DEEL JE 1ST

Deel jouw 1st met anderen. Plaats de link van je 1st op social media, deel via WhatsApp of e-mail. Laat anderen jou steunen en vraag wie er mee wil helpen of wie een beter idee heeft. Verzamel dan zoveel mogelijk planets.

03
STEUN EEN 1ST

Steun een 1st door een planet te geven. Maak een 1st sterker door opbouwende of aanvullende opmerkingen. Laat weten dat je mee doet. Succes en veel plezier.