leven en laten leven

december 4, 2018 0 Door Planetfirst

Het (moet) leuk zijn voor iedereen. We (moeten) rekening houden met alle mensen. Dus proberen we van alles en nog wat aan te passen, totdat het eigenlijk voor niemand meer leuk is. In plaats van te streven naar alles leuk te maken voor iedereen, kunnen we veel beter streven naar heel veel verschillende dingen, waar soms iets van je gading bij zit en soms laat iets aan je voorbij gaan.

Als je niet bij een studenten club wil omdat je meent dat men daar teveel alcohol drinkt, dan kun je kiezen gewoon zelf niet drinken. Of als je niet graag in een gezelschap verkeerd waar mensen veel alcohol nuttigen, dan kun je ook gelijkgestemden zoeken en een eigen clubje starten. Dan heeft iedereen zijn eigen plezier.

Ook lastige onderwerpen, zoals vrouwen die menen dat er te weinig vrouwelijke artiesten gedraaid worden op de radio, kunnen eisen dat men daar rekening mee gaat houden, maar je kunt ook iets opstarten waarbij jezelf zorgt dat het aanbod wordt gehoord. Het stemmen voor vrouwelijke artiesten in de top 2000 is een heel goed idee. Op die manier kun je zorgen dat deze artiesten hoger in de ranking komen. Precies hetzelfde zoals alle andere nummers in de ranking komen. Echter besef, dat net als jij je eigen favoriete artiest omhoog wil stemmen, anderen dat ook mogen doen. Dan kan het voorkomen dat niet iedereen op jouw artiest gaat stemmen, puur om jou te plezieren. Mijn favoriete artiesten eindigen ook nooit hoog, ik heb nogal een voorliefde voor aparte muziek. Gelukkig zijn er zoveel muziekzenders dat ik gewoon mijn lievelingsmuziek kan opzoeken. Wil je dat het vaker in de mainstream wordt gedraaid, dan kun je allerlei leuke acties bedenken hoe dat misschien zou kunnen gaan werken.

Zelfs met feestdagen is het zo dat we behoorlijk vrij zijn hoe we die zelf willen invullen. We hoeven niet mee te doen aan wat de reclames en commerciële bedrijven ons laten geloven. We zijn ondertussen toch wel in staat om te kiezen of we in pyjama op de bank de kerst willen doorbrengen of dat we juist wel een groot kerstdiner willen geven. Daarnaast zijn er zoveel mensen met leuke ideeën om samen met anderen leuke dingen te doen tijdens de feestdagen, jullie hoeven elkaar alleen maar te vinden.

Ook hier kan Planet First straks een grote rol in spelen. In plaats te gaan roepen wat je allemaal stom vindt aan wat anderen doen en hoe dingen worden ingevuld en dat je wilt dat het aangepast wordt, kun je zelf met een plan komen voor iets dat jij dan wil. Je kan dit plan delen en mensen zoeken die met jou mee willen doen. eigenlijk is het gewoon tijd voor meer ruimte, meer eigen initiatieven en meer eigen verantwoordelijkheid, leven en laten leven, het leven met elkaar is op die manier een stuk positiever.

 

 

Please follow and like us: